Bromma flygplats kvar i 30 år till

Stockholms stadsfullmäktige beslutade på måndagskvällen att godkänna avtalet mellan staden och LFV. Därmed kan Stockholm-Bromma Airport möta behoven av goda kommunikationer i ytterligare 30 år.

– Det är ett bra beslut för Stockholm och regionerna runt om i landet. Goda kommunikationer är en förutsättning för utveckling i hela landet, och det behövs sund konkurrens på flygområdet för att erbjuda resenärerna rimliga priser och god service, säger Marie-Louise Reinius, flygplatschef Stockholm-Bromma Airport.

Med avtalet får LFV arrendera marken på Bromma fram till 2038. Ersättningen till staden är fem kronor per avresande resenär, vilket är värt över 150 miljoner kronor under avtalsperioden.

På Bromma finns flera mindre flygbolag som konkurrerar med de större på Stockholm-Arlanda Airport. Att Bromma nu får vara kvar möjliggör god flygkonkurrens även i framtiden.

Ett 30-årigt avtal gör att LFV kan planera underhåll och förbättringar mer långsiktigt. Komforten ökar nu med större ytor i och efter säkerhetskontrollen och utbudet förstärks med en ny butik. LFV arbetar också tillsammans med Stockholms Stad och Bromma Center för att stärka kollektivtrafiken till flygplatsen, vilket gynnar både tillgängligheten och miljön.

– En god miljö är en förutsättning när man driver flygplats. Vi var bland det första i världen med banljus med LED-teknik, vi har satsat på både grön el och biobränslebaserad fjärrvärme och vi går nu vidare för att minska energiförbrukningen. Precis som tidigare får bara de tystaste och mest miljövänliga flygplanen landa på Bromma, och precis som tidigare håller vi stängt nattetid, säger Marie-Louise Reinius.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: