SAS får miljardersättning från Bombardier – köper nya flygplan

SAS har gjort en uppgörelse med Bombardier och Goodrich om ersättning till SAS för incidenterna med Dash-flygplanen hösten 2007. Detaljerna i avtalet är konfidentiella men SAS kan dock konfirmera att den totala finansiella kompensationen uppgår till drygt 1 miljard SEK. Som en del av överenskommelsen har styrelsen i SAS AB godkänt en order på 27 flygplan, med option på ytterligare 24 flygplan.

De nya flygplanen som kommer att levereras av Bombardier blir jetflygplan av typen CRJ900 NextGen och turbopropflygplan av typen Q400 NextGen. De ersätter den gamla Q400-flottan, som togs ur trafik i höstas, och andra flygplan i SAS koncernen. Scandinavian Airlines och Estonian Air kommer att använda CRJ900 NextGen. Widerøe och airBaltic kommer att använda Q400 NextGen. Leveransen av flygplanen kommer att ske successivt under de kommande åren, med start hösten 2008 fram till 2011.

– Vi är mycket nöjda med uppgörelsen med Bombardier. Våra kunder kommer att få resa med de modernaste regionalflygplanen på marknaden. CRJ900 och Q400 NextGen passar bra in i vår verksamhet i Nordeuropa, där våra kunder förväntar sig komfortabla och miljövänliga resor, säger SAS VD och koncernchef Mats Jansson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: