Ny flyglinje mellan Karlstad och Sundsvall

Med start den 29 oktober etableras en ny flyglinje mellan Karlstad och Sundsvall. Flygbolaget Direktflyg, med en av tre baser i Sundsvall kommer att trafikera linjen måndag, tisdag, torsdag och fredag med en rundtur om dagen. Trafiken via den nya linjen kommer att vara länkad i tid till avgång och ankomst till/från Köpenhamn.

– Den nya linjen kommer att bidra med nytt reseunderlag till linjen Karlstad-Köpenhamn, vilket är positivt både för oss och för hela verksamheten vid Karlstad Airport. Ännu viktigare är att kunderna kommer att få en bra förbindelse med snabbt och bekvämt byte utan tidsödande transfers, säger Peter Browall, marknadschef i Skyways.

– Här hos oss har många resenärer haft önskemål om snabbare förbindelser med just Sundsvall. Det har främst rört sig om företrädare för skogs-, pappers- och konsultföretag där det av tradition finns kopplingar mellan regionerna runt Karlstad och Sundsvall. När det visade sig att det fanns motsvarande efterfrågan norröver var det möjligt att etablera en ny linje. När folk vill resa, så finns det alltid flygbolag som vill flyga, säger Peter Landmark, chef för Karlstad Airport.

Fakta:
• Avgångar från Sundsvall: måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 9.30.
• Avgångar från Karlstad Airport: måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30.
• Direktflyg, som har en av sina tre baser i Sundsvall, trafikerar sedan tidigare linjerna Borlänge-Göteborg Landvetter, Borlänge-Oslo, Borlänge-Malmö, Örebro–Malmö, Sundsvall Härnösand-Luleå, Linköping-Visby samt ytterligare linjer på uppdrag av Skyways.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: