Ny flyglinje från Stockholm till Atlanta

Förra veckan gissade vi på flygnyheter.se att Delta Airlines skulle öppna upp en ny flyglinje från Stockholm till Atlanta och nu är det officiellt:

Delta Air Lines lanserar en ny direktlinje mellan Stockholm-Arlanda Airport och Atlantas Hartsfield-Jackson International Airport, världens största flygplats. Linjen kommer att trafikeras sex gånger i veckan med start den 4 juni 2008. Linjen har mer än 150 anslutningar i Atlanta, bland annat till städer som Los Angeles, Orlando, Las Vegas, Miami och San Francisco.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Delta Air Lines till Stockholm och Arlanda. Den här direktlinjen ger resenärer från Stockholm och Sverige tillgång till världens största nav i Atlanta, ett nav som erbjuder smidiga anslutningar till stora delar av USA. Resenärer från USA kommer nu att få bättre tillgång till Stockholm, the Capital of Scandinavia, och Stockholm Arlanda, flygplatsen med det största linjenätet i Skandinavien och Östersjöregionen. Detta kommer att gynna affärslivet samtidigt som det ger möjligheter till socialt och kulturellt utbyte, säger Kerstin Lindberg Göransson, flygplatsdirektör LFV Stockholm-Arlanda Airport.

– Vi är glada att kunna presentera nya linjer som expanderar vårt nätverk och underlättar resandet för våra kunder. Den nya direktlinjen erbjuder många nya resealternativ för både affärsresenärer och turister mellan Sverige och USA, liksom för flygfraktsmarknaden. Vi har sett ett stort behov av denna direktlinje då det i delstaten Georgia finns 55 svenska bolag och i Sverige cirka 900 amerikanska. Flygförbindelsen kommer att stärka affärsrelationerna mellan Sverige och USA. Därutöver kommer turister att gynnas genom vidare anslutningar till destinationer såsom Florida, USA:s västkust och Latinamerika, säger Andy Renner, chef för Deltas internationella planering.

Delta Air Lines kommer att flyga med en Boeing 767-300ER för 214 passagerare varav 36 i Business Elite, Deltas business class.

TIDTABELL
Stockholm Arlanda – Atlanta
Avg 13.35, Ank 17.30, dagligen förutom tisdag
Atlanta – Stockholm Arlanda
Avg 20.20, Ank 11, 35 (nästa dag), dagligen förutom måndag

Länk:
SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: