SkyEurope lägger ner 30 flyglinjer i centraleuropa

Det östeuropeiska lågprisflygbolaget SkyEurope har meddelat att man lägger ner 2 av sina nuvarande baser i Krakow och Budapest och flyttar flygplanen till Wien och Prag istället. I samband med flytten läggs över 30 flyglinjer ner. Anledningen sägs vara ekonomiska skäl. Ända sedan de forna östländerna Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern gick med i EU för några år sedan har låprisflyget växt explotionsartat i dessa länder. Flera lågprisflygbolag har placerat sina flygplan i olika städer runt om i forna östeuropa och öppnat upp baser varifrån man flyger över hela Europa. Några av dessa flygbolag är Wizzair, Norwegian, SkyEurope och Centralwings men även Ryanair och Easyjet flyger mycket till östeuropa. Detta gör att marknaden inte räcker till för alla och vissa måste dra sig ur.

Ryanair var som vanligt snabba med att svara på SkyEuropes nedläggning genom ett uttalande av Ryanairs marknadsdirektör för centraleuropa som sa ”Det är konstigt att SkyEurope inte lagt ner sina flyglinjer tidigare, med tanke på att SkyEurope tar 50% mer betalt för flygbiljetterna än Ryanair, vilket passagerarna inte accepterar.”

Det skulle vara minst sagt intressant att höra från Ryanair varför dom la ner flyglinjen Skavsta – Gdansk, som under nästan ett års tid flögs av både Wizzair och Ryanair, tills dess att Ryanair under våren 2007, utan ett ord drog sig ur, efter att Wizzair vunnit kriget om passagerarna. Kan det vara så att passagerarna accepterar betala lite mer mot att få slippa flyga med Ryanair?

Länk:
SkyEurope

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: