Norwegian / FlyNordic beställer 42 st nya Boeing 737-800

FlyNordics huvudägare – Norwegian Air Shuttle ASA har beställt 42 nya flygplan av modellen Boeing 737-800 med Blended Winglets. Flygplanen har ett listpris på 3,1 miljarder dollar eller 21,6 miljarder kronor. Bolaget har också säkrat rättigheter till att köpa ytterligare 42 plan av samma modell från Boeing. Detta är kostandseffektiva flygplan som ligger långt fram teknologiskt samt är väsentligt mer miljövänliga än dagens flotta.

Boeing 737-800 är nästa generations flygplan med en minskning av bränsleförbrukningen med upp till 33 procent och en minskning av NOx med 43 procent i förhållande till dagens MD-80-flotta. 737-800 har 189 säten jämfört med MD-80 som har upp till 163 stolar.

– Beställningen ger oss nya möjligheter. Med dessa plan kan vi flyga längre distanser och därmed titta på helt nya, intressanta destinationer, säger Maunu von Lüders, VD på FlyNordic. Han lägger till att köpet ger större flexibilitet i utfasningen av gamla plan och att bolagets alla MD-80 kommer vara borta inom en tvåårsperiod.

– De nya planen kommer stärka Norwegians och FlyNordics position på den svenska, nordiska samt europeiska marknaden. Samtidigt är detta plan som är betydligt mer miljövänliga än de vi använder idag. Planen kommer att minska koldioxidutsläppen och de skapar väsentligt mycket lägre buller samtidigt som vi sparar kostnader för drivmedel, säger Bjørn Kjos Vd för FlyNordics huvudägare Norwegian Air Shuttle ASA.

Länkar:
Norwegian
FlyNordic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: