Nyheter hos Blekingeflyg

Den 15:e mars 2007 skrev vi att Blekingeflyg skulle börja flyga mellan Ronneby och Gdansk i Polen. Den ursprungliga planen var att trafiken skulle starta i maj men starten blev uppskjuten och startar istället 27 augusti. Precis som utlovat blir det 3 avgångar i veckan på måndagar, onsdagar och fredagar och priserna börjar på ca 400 kr för en enkel resa (inkl. skatter och avgifter).

En vecka senare, den 3:e september, utökar blekingeflyg trafiken mellan Ronneby och Stockholm, Bromma. Det kommer bli mellan 5 och 6 avgångar på vardagarna mot dagens 4, totalt 60 avgångar i veckan.

Blekingeflyg är ett försäljningsbolag som till största delen ägs av Sverigeflyg Holdning AB. Sverigeflyg Holding AB är delägare i bolagen Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg och Smålandsflyg. Resterande delar ägs av det lokala näringslivet i varje region. Syftet med bolagens verksamhet är att genom effektiv flygdrift, skapa lägre priser på flyget till Stockholm. Det ger i sin tur större möjligheter för regionens utveckling. Flygningarna utförs av Avitrans Nordic AB som flyger med Saab 340.

Länk: Blekingeflyg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: