Ryanair presenterar 13 nya flygrutter från Stockholm Skavsta

Ryanair, presenterade vid en presskonferens i Stockholm i dag 13 nya rutter från sin svenska bas Stockholm Skavsta. Med början i oktober kommer bolaget att börja flyga till Alicante, Basel, Berlin, Bratislava (Wien), Eindhoven, Baden Baden (Karlsruhe), Liverpool, Malta, Pisa, Oporto, Salzburg, Trapani (Sicilien) och Valencia.

De nya rutterna möjliggörs av att Ryanair investerar 140 miljoner dollar i två nya Boeing 737-800-plan som kommer att utgå från Stockholm Skavsta. Med dessa två nya plan, kommer totalt sex plan att flyga till och från Ryanairs svenska bas Stockholm Skavsta.

Kommentar från Michael O´Leary, vd för Ryanair:
– Ryanairs lågprisflyg i Sverige har varit en enorm succé i och med att svenska resenärer inte står ut med SAS höga priser och återkommande strejker. Med dessa nya rutter kommer Ryanair att årligen flyga 2,5 miljoner passagerare till och från Stockholm Skavsta för bara en bråkdel av SAS höga priser. Totalt kommer besökande turister att göra av med över 5 miljarder svenska kronor i regionen.

Michael O´Leary fortsätter:
– Endast Ryanair kan garantera de lägsta priserna på flyg från Sverige. Om en passagerare finner ett lägre pris med ett annat bolag på samma rutt, kommer Ryanair att betala dubbla mellanskillnaden tillbaka.

Jan Carle, kommunalråd i Nyköping, kommenterar Ryanairs expansion:
– Vi är mycket glada över Ryanairs expansion från Stockholm Skavsta. Den är i mångt och mycket en expansion även för Nyköping i och med det ökade intresset för kommunen som detta kommer att medföra.

Biljetter går att boka redan nu från ca 250 kr inkl. skatter och avgifter för en enkel resa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: