Ny flyglinje mellan Stockholm och Skien

Det norska flygbolaget Vildanden öppnar en flyglinje mellan Stockholm Skavsta flygplats och Skien i Norge. Linjen kommer att trafikeras av det Skavsta-baserade flygföretaget Avitrans, som flyger sträckan med en SAAB 340 som har 33 säten. Rutten startar 18 mars och kommer att ha avgångar 3 gånger per vecka; tisdag, torsdag och söndag.

Från Skiens flygplats Geiteryggen har Vildanden daglig trafik till Bergen, Molde och Stavanger. Skien ligger mitt i Grenlandsregionen, med 100 000 invånare och ligger i Telemark ca 14 mil söder om Oslo. Det förväntas ca 65 000 årspassagerare på dagens rutter.

Vildandens VD Torbjørn Waag har stora förväntningar på förbindelsen från Grenland till Skavsta. Regionen är huvudbas för stora avdelningar av ABB, Aker Yards, Grenland Group m fl. Alla har bl a behov av linjer till Polen via Skavsta. Det finns ingen förbindelse från Grenland och intilliggande län till Stockholm idag. Dessutom finns tydliga signaler på att den stora gruppen norska studenter i Stockholmsregionen kommer att ha stor glädje av den nya förbindelsen.

”Avitrans ser med glädje fram emot att få trafikera Stockholm Skavsta flygplats, då vårt huvudkontor och underhållsbas finns på Skavsta” säger Richard Lindgren, VD på Avitrans.

”Tillgång till både Norge och dessa inrikeslinjer tror vi blir en tillgång för både affärs- och privatresenärer. Vi är mycket glada för detta tillskott i trafiken – och speciellt då Avitrans, som hör hemma här, ska utföra trafiken”, säger Dot Gade Kulovuori, VD på Stockholm Skavsta flygplats.

Biljetter bokas på http://www.vildanden.no

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: