FlyMe i konkurs

Det svenska flygbolaget FlyMe’s flygningar är inställda idag den 2 mars och flygbolaget kommer under dagen begäras i konkurs. Företaget som bildades för 3 år sedan har under alla 3 åren gjort förlust och trots upprepade nyemissioner gick det inte att rädda bolaget.

Om du har bokat biljett genom resebyrå kontrollera din bokning om du tecknat en försäkring mot flygbolagskonkurs. Ett flertal resebyråer erbjuder en sådan försäkring. Om du betalat din biljett med bankkort eller kreditkort kontakta din kortutgivare för regler vid flygbolagskonkurs. Vissa kortutgivare återbetalar biljettpriset vid konkurs.

Handelsbanken som är kortinlösande bank åt FlyMe har spärrat drygt 60 miljoner kronor av de inbetalda biljettpengarna så det finns hopp om att resenärerna kan få tillbaka en del av sina pengar.

Det svenska-danska lågprisflygbolaget Sterling har meddelat att man hjälper FlyMe resnärer i den mån det är möjlilgt.
* Inrikespassagerare med FlyMe biljetter får flyga gratis på Sterlings nya inrikeslinjer i mån av plats.
* Utrikespassagerare med FlyMe biljetter och som inte kommit iväg på sin resa får 200 kr rabatt per enkel biljett om dom bokar om hos Sterling.
* Utrikespassagerare med FlyMe biljetter som inte kan komma tillbaka till Sverige p.g.a. FlyMe konkursen, får flyga upp till Sverige gratis i mån av plats.

Mer info hittar du här.

Förslag på andra flygbolag som du kan flyga hittar du på flygbilligt.com

Läs mer om konkursen på DN eller SVD.

Enligt SVD så får passagerare resa hem gratis med SJ, i mån av plats, fram till och med söndag.

Uppdaterat 2007-03-03 – Travellink har nu meddelat att alla som bokat FlyMe biljetter genom Travellink får tillbaka sina pengar. Travellink erbjuder alla som bokar resa genom deras hemsida en gratis försäkring mot flygbolagskonkurs. Läs mer på Travellink.se

Uppdaterat 2007-03-03 – FlyNordic erbjuder resenärer som skulle flyga med FlyMe till Luleå en värdecheck på 100 kr som kan användas för flygningar på sträckan Stockholm – Luleå. Läs mer här.

Annonser

2 Responses to FlyMe i konkurs

  1. Målarn skriver:

    Det var trist att höra. Men det är svårt att sälja någotför billigt. I det långa loppet blir det inte bra. Det är till exempel biligar att flyga 1.300 km ner i Europa än att åka Tåg 250 km i Sverige. Det låter orimligt i det långa loppet.
    Allt gott från ”Målarn”

  2. Min son och hans 14 klasskamrater + 6 föräldrar har bokat resa till Nerja – Spanien med FlyMe och betalat 11000:- i förskott och nu får vi veta att företaget har gått i konkurs…barnen är så besvikna och undrar nu hur de ska komma iväg på sin drömresa som de har kämpat och sparat ihop pengar till sen åk 1.
    Expressen var här idag och tog foton för att skriva en artikel angående detta, får se om det leder någonstans…vilket vi är skeptiska till. De skulle åka 12 maj och komma hem 19 maj, får se om de kan åka med ett annat bolag, men 11000:- räknar vi som borta, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: