Nyskapande kampanj ska ändra bilden av Ving

Sveriges största researrangör Ving vill ändra bilden av bolaget – från charterjätte till researrangör med marknadens bredaste reseutbud. Det ska ske genom en stor nyskapande kampanj där Internet för första gången blir navet. Ett bärande tänk i kampanjen – som gjorts tillsammans med reklambyrån Forsman & Bodenfors – är helt nya funktioner på hemsidan som ska göra letandet av resor mer lustfyllt.

Tidigare sökte kunderna information i kataloger och resebutiker. Med över 80 procent av kunderna som besökare på hemsidan är Internet numer Vings viktigaste kommunikationskanal. Därför lanserades tidigare i år en helt ny hemsida som framför allt gjorde det enklare och snabbare att boka. Ving tar nu nästa steg genom att låta Internet få en central roll i hela marknadsföringen.
För att öka tempot i förändringen från klassiska resekataloger till inspirerande hemsidor började Ving under våren 2006 ett samarbete med Forman & Bodenfors.

— Vings omarbetade hemsida blir nyskapande när det gäller kommunikation på nätet. Den visar tydligt på skillnaden mellan Ving och andra aktörer i resebranschen. Vi har utgått från att stimulera reslust och väcka reseinspiration, säger Greger Anderson, projektledare på Forsman & Bodenfors.

Första kampanjen som Ving gör i samarbete med Forsman & Bodenfors startar 15 november med temat ”VingFlex – Resor till överallt”. Kampanjen ska lyfta fram den flexibla reguljärflygsprodukten VingFlex som i dag erbjuder över 5 000 hotell på över 500 resmål.

— Den här kampanjen kommer att visa på nya grepp i resebranschen, Vi vill att omgivningen ska inse att den som bokar via Ving inte är bunden att resa på klassiskt chartermanér från torsdag till torsdag, utan här handlar det om verklig frihet, säger Joakim Eriksson, informationschef på Ving.

Genom ett unikt bokningsverktyg kan kunden själv plocka ihop sin egen resa eller välja att boka ett färdigt paket. Även om kunden bara bokar två hotellövernattningar i Kuala Lumpur ska Vings erfarenhet vara en kvalitetsgaranti.

Länk: www.ving.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: